Thursday, February 17, 2011

TEMPAT JATUH LAGIKAN DIKENANG

salam alaik,,
ha tempat jatuh lagikan dkenang,, apatah lg tempat kt menimba ilmu..belajar bukan sahaja untuk peperiksaan tapi untuk kehidupan..
ALHAMDULILLAH, seperti yang dirancang t'capai jua hasrat iqa, sarah, aliya, isfa n saeed utk ke maktab semalam (16 FEB)..KAMI SANGAT SANGAT TERUJA, GEMBIRA SGT SGT! ta sgka begitu skali layanan drpd cikgu cikgu n junior junior d sana..kebetulan minggu ni minggu aktiviti..YA ALLAH kami syukur..betulla kata cikgu,, tunjuklah teladan yang baik agar suatu hari kamu menjejakkan kaki ke maktab kamu akan disegani..TERIMA KASIH CIKGU..JASAMU DIKENANG..
Masalah yang menimpa kami smalam ialah BAS..aduhai t'lupa pula petang cikgu cikgu smua sibuk handle merentas desa..tp alhamdulillah masalah ini dpt jg diselesaikn..erm klu ta,, alamatny tido maktab je laa..cikgu pun siap offer stay kat melaka je..tp ada yg keja pula..takpe laa next time insyaALLAH..dan smalam jg la first time iqa n sarah bli tiket n naik bas sendiri sendiri..hee PECAH REKOD!tuula kat mktb dlu, parents je yg jemputkn..now kna la blaja "mkn mi kari" skit...
YEAH! mmg seronok sgt smalam..lepas SPM ni la cikgu cikgu igtkn kami agar bijak memilih haluan n pasangan hidup masing masing..t'utamany gadis gadis la kn..n time ni jg la cikgu cikgu m'ajar kami b'bicara mengenai politik..t'utama CIKGU KADIR la kn..hehe..takpe cikgu, kami sentiasa ingat nasihat cikgu:BIJAK MEMILIH PEMIMPIN..JANGAN TGK SIAPA TP TGK APA YANG TELAH DILAKUKAN UTK RAKYAT...ahah 3 tahun akan datang kelayakan umur utk m'undi..siap sedialah IQA oiii...
Sepanjang lima tahun d Terendak, mmg la final yr plg best..kt didik junior sama sama..busy tiap malam jumaat, sabtu n ahad sama sama..busy fikirkn masalah itu ini..n sumtimes tlg junior fikir masalah mereka skali..ahah mmgla MASA ITU IBARAT NYAWA..klu tak,, homework mmg takkn siap..nota bio ntah ke mana, peka physics pun melayang melayang, solution chemist ta b'solve solve, karangan BM b'sepai-sepai, essay BI b'karang-karang, exercise addm3 b'tggu tgga, homework mathMOD t'sipi sipi, subjek Sejarah mmgla tggl sejarah, Pend.Islam t'umbang ambing n akaun lejar smua ta b'tutup tutup..aduhai, rinduny saat itu...iqa b'syukur m'jd sebahagian drpd MRSM TERENDAK..pengalaman yang iqa peroleh sangat mahal tak siapa boleh "jual beli"..YES YES,,I LOVE MRSM TERENDAK!
Khas buat SARAH n UDA, terima kasih sgt sgt sbb sudi jd kawan iqa yang sangat t'baikk! kt syg sgt sgt kat korg..dah leleh leleh dah ni..hee thanks sudi terima kelemahan iqa yang b'gunung ganang tuu, thanks sbb m'corakkn kehidupan iqa dgn penuh warna warni, thanks sbb sudi jd kawan gelak sakan sama sama n kawan nangis b'ia-ia, thanks nasihat iqa itu ini n thanks sgt sgt sbb sntiasa TGGU IQA dgn penuh SABAR..hehe mmgla korang kawan yang baik..alhamdulillah terima kasih ALLAH krn kurniakan iqa kawan seperti mereka..insyaALLAH kenangan kt b'sama takkn pernah iqa lupa wlupun b'gelar mahasiswi nant..harap kt dpt jumpa lg..amiin...sarah, uda kt syg korg sgt sgt..jaga diri ye awk awk.. (: thanks also to my roommates and batch FORM 5 2010..KAMU SMUA MMG HEBATLA!
video
video yg iqa smpat rakam spnjg menaiki PATT HUP..eheh
**if na dgr suara lbh jelas, pause or silent kn dlu music mp3 kat blog ni dlu**

wit miss liana...**kecik dan sweet..hehe**
SAEED: ala  ala MAHER ZAIN konon..huhu..
SARAH: si kecik muslimah sejati.. xP
ALIYA: si periang sentiasa..even menangis pun still gelak jg.. wee~
ME: yg semakin tembam..eheh
ISFA: semakin kurus..smua pun prasan..ahah

p/s: THANKS KAMU KAMU SEMUA,, BIKIN HIDUP SAYA CERIA..ALHAMDULILLAH (:
      
 OUR FRIENDSHIPS NEVER DIE,,  IT'S FOREVER AND NEVER BE FADE<33,,