Sunday, December 12, 2010

CINTA oh CINTA

salam alaik..alhamdulillah b'syukur dgn kurniaan Illahi kerana masih dipinjamkan mata utk melihat, telinga utk m'dengar, tangan utk m'belai, kaki utk melangkah dan HATI UNTUK MENILAI DAN MERASA CINTAMU YA ALLAH..

sungguh cinta yang HAKIKI hnylah b'cinta dgn ALLAH..tapi siapalah iqa utk menafikan hakikat bhwa iqa jua manusia biasa..menyayangi antara manusia suatu perkara yg normal..namun iqa tak rela dipermainkan dan tak b'niat memainkan perasaan sesiapa..jadi biarlah Allah yang tentukan segalany..

iqa yakin bhwa jodoh itu suatu yang pasti(qada') jd biarlah iqa mengejar suatu ketentuan(qadar)dahulu..iaitu kejayaan.
biarlah suatu ketika nanti hny org yg betul-betul ikhlas menyayangi iqa menyunting iqa menjadi suri hidupnya..tapi iqa rasa ini bukanlah masanya..kerana sekarang masa utk b'juang mencari ilmu Allah! (go iqa go iqa go iqa..hee~)

wahai hati..bersabarlah..biar dalam hati ini hanya ada ALLAH,keluarga,guru-guru dan para sahabat yang sentiasa sabar melayan karenah iqa..

Sarah,uda,nik,dan roommate iqa yang lain..terima kasih kerana kalian sentiasa di sisi tatkala iqa bersedih dan bergelak ketawa..memori manis yang kita cipta akan sentiasa tersemat dalam memori ini hny melainkan ALLAH mengambil ingatan iqa..
Wahai rakan-rakanku saudara seIslam, ingatlah didiklah hati menjadi insan yang terpelihara akhlaknya..yakinlah bhawa jodoh dan ajal maut adalah ketentuanNYA..sematkan dalam hati walau sejauh manapun org yg kt syg tu daripada kt, klu ada jodoh insyaALLAH kt akan b'sama juga dgn orang tu akhirnya..(dan sentiasa b'usaha mencari cinta yg diredhai Allah oke)


surah an-Nur ayat 26: vile women are for vile men, and vile men for vile women.Good women are for good men, and good men are for good women.


 Jom jom jihad jom..walaupun orang tu dah 'tertau' yang kita sayang dia..tapi biarlah kita sama-sama menyayangi satu sama lain kerana ALLAH..ukhuwah fillah!huhu..
p/s: ya ALLAH seandainya telah dicatatkan dia milikku dan tercipta untuk diriku..satukanlah hatinya dengan hatiku dan seandainya tidak..maka tabahkanlah hati ini menerimanya ya ALLAH.. amiin~